Torsdag

 
Godmorgon kära läsare.
 
Idag är det torsdag och jag har under förmiddagen tillbringat lite tid i tvättstugan. Jag var tvungen att tvätta det sista som ska med ner i reseväskan. Oh. Det är bara några puttedagar kvar nu, sen landar jag där palmerna bor. Det ska bli så underbart.
 
Sen i kväll har jag lovar Nicky att baka hans favoritbröd, tänkte även att jag skulle baka lite källarfranskor. Det är så smarrigt att äta till frukost eller kvällsmat. Mh. Här kommer receptet på ca 16-18 små källarfranskor:
 
1 pkt jäst (50 gram) 
½ l vatten
 
1 msk socker
 
1½ tsk salt
 
3 msk olja
 
ca 13 dl vetemjöl
 (jag behövde mer) + mer till utbakning.

Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma vattnet till 37 grader.

Rör ut jästen i vattnet och rör i resterande ingredienser.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.

Forma degen till en lång rulle ca 50 cm lång.

Skär degen i 16-18 lika stora bitar. Vänd bitar i mjöl och platta till dom något med handen.

Lägg upp på låt och låt jäsa under bakduk 40 min.

Värm ugnen till 250 grader. Grädda bullarna i 10-12 min. Låt svalna på galler! Skär itu och bre på massor av smör, och njuuut.

Går bra att frysa.

Och om du vill ha nybakade brödkänslan någon dag senare (när dom legat framme) kan du slänga in dom i ugnen i några minuter på 200 grader så blir dom som nya igen + med en lite hårdare yta.

 

 

Visa fler inlägg